ازدواج های امروزی، فرد محور تر است. یعنی دختر و پسر پیش از آنکه پای خانواده ها به میان بیاید، تصمیم به شناخت همدیگر می گیرند و وقتی مطمئن شدند این آشنایی عاقبت خوبی در پی خواهد داشت، ماجرا را رسمی و علنی می کنند. این آشنایی برای عده ای جدی است و برای عده ای بیشتر فرم دوستی های گذرا را دارد که شاید به ازدواج ختم شود و شاید هم نه!
تفاوتی که بیشتر در دختران و پسران در اوایل جوانی به چشم می خورد در مورد هدف از رابطه دوستی با جنس مخالف است.......................
تريکوتيلومانيا نوعي بيماري عصبي است که شخص ناراحتي هاي خودرا با کندن موهاي خود تخليه مي کند. تریکوتیلومانیا عمل برداشتن مو با دستکاری بطور آگاهانه و یا ناآگاهانه است...
وقتی عصبانی و نگران می شوید چه می کنید؟ خیلی ها از ما عادت های خاصی داریم که ناخودآگاه در شرایطی که تحت فشار و استرس قرار می گیریم به آنها پناه می بریم. بعضی ها ناخن هایشان را می جوند...
مادر و پدر بودن به معنی مبرا از عیب بودن نیست. از زمان تولد کودک، والدین تلاش می کنند فرزندی با تربیت بار بیاورند اما گاهی نتیجه عکس می گیرند...
دلیل این موضوع روش های تربیتی اشتباهی است که نادانسته در پیش می گیریم. اگر شما هم مرتکب یکی از این اشتباه ها شده اید، این مطلب را بخوانید تا علت اشتباه بودن و اصلاح آن را یاد بگیرید. ● اشتباه شماره ۱: هم نظر نبودن والدین
احادیثی تکان دهنده که روزگار غیبت و زمانه ظهور را توصیف میکنند ( به مناسبت نیمه شعبان)
پیامبر خدا محمد مصطفی ( که درود خدا بر او باد) در روایتی فرمود: روزگاری خواهد آمد که دین خدا تکه تکه خواهد شد. سنت من در نزد آنان بدعت و بدعت در نزد آنان سنت باشد، شخصیت های بزرگ در نزد آنها حیله گر خوانده می شوند و اشخاص حیله گر در نزد مردم، با شخصیت و وزین خوانده شوند.
مومن در نزد آنان حقیر و بی مقدار می شود و فاسق به پیش آنها محترم و ارجمند باشد، کودکانشان پلید و گستاخ و بی ادب و زنانشان بی باک و بی شرم و بی حیا شوند، پناه بردن به آنها خواری و اعتماد به آنان ذلت و درخواست چیزی از آنها نمودن، جامه درویشی به تن کردن و مایه بیچارگی و ننگ است.
در آن هنگام خداوند، آنان را از باران به هنگام، محروم سازد و در وقت نامناسب بر آنها ببارد.
گرانی، بدپوششی، روابط دختران و پسران، خودارضایی و ...؛ کدام یک؟!
برخی میگویند پوشش نامناسب دختران و اختلاط دختر و پسر در دانشگاه مانع ازدواج جوانان است و عدهای دیگر تورم و مشکلات اقتصادی را اصلیترین عامل فرار جوانان از تشکیل زندگی زناشویی میدانند...
گفته میشود دانشجویان به پدیده ناهنجار خودارضایی روی آوردهاند اما راهکارهایی که ارائه میدهند، تجربههایی تکراری است که قبلاً شکست خوردهاند.
به گزارش فرارو، برای بی میلی جوانان به ازدواج و آمار بالای طلاق دلایل بسیاری ذکر شده که کمابیش به هم شبیهاند. اما روز گذشته در نشست تخصصی موانع ازدواج دانشجویان، دلایل و راهکارهای نسبتاً جدیدتری بیان شد.
برای مثال فاطمه محبی، پژوهشگر پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی اعلام کرد که 78درصد پسران تمایلی به ازدواج ندارند به این دلیل که پوشش دختران نامناسب است.
اين روزها که تب و تاب کنکور فروکش کرده و تعطيلات تابستاني هم آغاز شده است، بسياري از جوانان منتظرند تا نتيجه تلاششان زودتر آشکار شود تا بتوانند براي آينده برنامه ريزي کنند. عده اي هم که براي کنکور آمادگي چنداني نداشته اند تلاش مي کنند براي سال آينده آماده شوند. در اين ميان خانواده هاي نگران و مضطرب هر ۲ گروه، به آينده فرزندانشان چشم دوخته اند و اميدوارند که آنها بهترين انتخاب ها را داشته باشند. در اين مطلب سعي کرده ايم وضعيت اين روزهاي جوانان پشت کنکوري و بايدها و نبايدهاي روزهاي آينده آنها را با گفت وگو با يکي از کارشناسان تربيتي تا حد مقدور بررسي کنيم.
شاید جالب باشد بدانید که بعضی جملات بی ضرر به نظر می رسند ولی گفتنشان کم کم کودک را دچارخودکم بینی و احساسات منفی می کنید.
در اینجا شما را با 10 مورد از این جملات نادرست آشنا می کنیم:
گفتن بعضی حرف ها یا نظرات به کودکان تاثیرات بسیار بدی بر ذهن آنها دارد. بعضی از این صحبت ها آنقدر بد هستند که اکثر ما بد بودنشان را تشخیص می دهیم و از گفتن آنها به کودک خودداری می کنیم، مثلا جملاتی مانند "کاش هیچ وقت به دنیا نمی آمدی" یا "ما تو را نمی خواستیم".
فردریک پرلز1 از شخصیت سالم تحت عنوان “انسان این مکانی و این زمانی” یاد می کند. پرلز معتقد است، انسان موجودی کاملا “خودآگاه” است ولی از طرف دیگر از اعمال “خودمختارانه” می هراسد. اگرچه مردم، خود را افرادی مستقل و متکی به خود می پندارند، اما به حمایت شدن بیشتر از جانب دیگران گرایش دارند و هر زمان که دیگران انتظارات آنان را برآورده نکنند، عصبانی و خشمگین می شوند. انسان های سالمتر به جای آنکه به گونه ای مزمن دست به تجدید خاطرات، تخیلات و یا تصورات توام با اضطراب بزنند، در تلاش جهت رهایی از روابط ناخوشایند و متکی به دیگران بوده، از آگاهی مستقیم نسبت به ادراکات و احساسات خویش برخوردار هستند. شخصیت سالم، توانا و قادر است که به خود و اراده ی خویش اعتماد می کند. به عقیده ی”پاپن”سخنان زیر که پرلز بیان کرده شاید بهترین اعتقادات وی در مورد انسان باشد:
او روانشناس و پژوهشگر کانادائی الاصل است که ابتدا با «بولبی» کار می کرد، ولی کار اصلی او در سال 1950 در کلینیک«تاویس توک» آغاز شد. ایده ی اصلی او این بود که: بده بستان های مادران و کودکان زیر یکسال را با دقت مشاهده و ثبت کند و بر اساس این مشاهدات بتواند یک مدل عملی از شیوه ی ارتباط مادر با کودک و تأثیری که در رفتار متقابل کودک با مادر و دنیای اطراف می گذارد بدست بدهد.
آزمایشات اولیه ی او به زبان ساده چنین قابل بیان است که او ابتدا در زمانهای حدوداً بیست دقیقه ای مادر و بچه و یک غریبه را در کنار هم قرار می داد. ابتدا کودک و مادر را تنها می گذاشت و رفتار را فیلم برداری می کرد و سپس کودک و مادر و یک غریبه را فیلمبرداری می کرد و در مرحله سوم که اهمیت بسیار داشت و عاملی شاخص بود، کودک را با غریبه و بالاخره کودک را تنها ولی فقط به مدت سه دقیقه و سپس مادر باز می گشت.
عشاق اغلب هم حسی و همدلی فوق العاده ای را تجربه می کنند. واژه دو روح در یک جسم در این دوران عشق رمانتیک واژه ای بسیار گویاست. تغییرات شیمیائی مغز را در این دوران هلن فیشر با دقت مطالعه کرده است و اعتقاد علمی بر آنست که عشق در مرحله ی هیجان با دو پامین و نور آدرنالین زیاد، شوری شگفت انگیز ایجاد می کند و در این دوران سیستم های انگیزشی هوس و هدف مندی مغز در مسیر تسخیر جنسی معشوق، فعالیت های عادی مغز تحلیل گر را مخدوش می کند. این دوران همان مستی و شور عاشقی است. و پس از گذشت از این مرحله، اگر دوام عشق به هورمون پیوند و دلبستگی امان بدهد، «اُکسی توسین» بتدریج شور و هیجان را تعدیل کرده و آرامش و دلبستگی را حاکم بر روابط عاشق و معشوق می کند.
وقتی از عشق سخن بگوئیم بلافاصله بحث حقیقی یا مجازی بودن آن مطرح می شود. سخت گذران بودن یا ماندگاری آن بمیان می آید و خلاصه بحث جسمانی یا معنوی - روحانی بودن عشق هم خود را به میدان گفتگو می کشاند.
مولانا می گوید:
عاشقی گر زین سر و گر زان سر است
عاقبت ما را به آن شه رهبر است.......
مهارتهاي زندگي، مهارتهايي هستند كه به منظور ارتقاي سطح ارتباطات، افزايش قدرت تصميمگيري، تعامل با ديگران، يادگيري، مديريت و درك خويش و كار كردن در گروه خود مورد استفاده قرار ميگيرد. يكي از مهمترين مهارتهاي زندگي، مهارت خودآگاهي است.
صاحبنظران خودآگاهي را شناختي كه فرد نسبت به خود به دست ميآورد، ميدانند كه اين شناخت به دو طريق كسب ميشود يكي از طريق مقايسهاي كه فرد بين خود و اطرافيان انجام ميدهد و ديگري از طريق بازخوردهايي كه سايرين به فرد ميدهند.
بهاينترتيب فرد به احساس خوبي دست پيدا ميكند و خود را توانا، جذاب و دوست داشتني ميبيند. اين توصيف كه تداعيكننده تواناييهاي فرد است در روانشناسي خودآگاهي ناميده ميشود.
تواناييهايي كه لازمه دانستن خودآگاهي است، سه دسته است كه شامل
چگونه میتوان آنرا یاد گرفت؟ اینها سوالاتی هستند که شاید برای برخی افراد مطرح شده باشند. ازآنجایی که زندگی اجتماعی مستلزم رعایت مواردی است که هم حقوق دیگران و هم حقوق فرددر آن باید مورد توجه قرار گیرد مهارت نه گفتن یکی از لازمههای موفقیت فرد درزندگی شخصی اجتماعیاش است. هر فردی ، برای خود عقاید ، ایدهها و اهدافی دارد،شیوه زندگی را برای خود برگزیده است و لازم است در مواردی که احساس کند این اهداف وایدهها در برآورده شدن آنها با احتمال بروز مشکل روبرو خواهد شد؟ از مهارتهای خاصیاستفاده کند تا بتواند خود را در مسیر مناسبی که برای خود برگزدیده است، نگه دارد. انساناراده و اختیاروآگاهیدارد. بر اساس اراده خود میتواند تصمیمهاییبرای زندگی داشته باشد. این تصمیمها از موارد بسیار جزئی یا موارد بزرگ و پراهمیترا شامل میشود، آنچه که به عنوان مانعی او را عملی ساختن تصمیمات خود باز داردباید به نحوی از گذر مسیر او برداشته شود. برای چنین اقدامی قاطعیت ، قدرت و بهعبارتی مهارتهایی چون نه گفتن و ... مورد نیاز است
به طور کلی می توان گفت مهارت های زندگی یعنی ایجاد روابط بین فردی مناسب و مؤثر، انجام مسئولیتهای اجتماعی، انجام تصمیم گیری های صحیح، حل تعارضها و کشمکشها بدون توسل به اعمالی که به خود و یا دیگران صدمه می زند.
دكتر بن دین/ روانشناس
دوراندیشی یا احتیاط، یكی از 24 توانمندی شخصیای است كه به گفته مارتین سلیگمن و پترسون برای روانشناسی مثبتگرا اساسی است. دوراندیشی را اینچنین تعریف كردهاند؛ «یك جهتگیری شناختی برای آینده، یك نوع عقلانیت عملی و خودكنترلی است كه به طور مؤثر به دستیابی به اهداف بلندمدت فرد كمك میكند.»
به نظر میرسد كه در فرهنگ غربی، این توانمندی به دلیل آنكه به عنوان ترس تلقی میشود، وجهه و اعتبار خوبی ندارد. اما ما در اینجا، 10 علت را ذكر میكنیم تا اثبات نماییم كه دوراندیشی و احتیاط استحقاق داشتن یك وجهه بهتر را در بین مردم دارد.
هشتصدوسی صندلی سالن اریکه ایرانیان کاملا پر شده است و به گفته یکی از مسوولان اجرای برنامه، این سخنرانی در نوبت قبلی نیز همین تعداد شرکت کننده داشته است در حالی که خیلی ها هم موفق نشده بودند بلیط تهیه کنند. در میان شرکت کنندگان چهره های مشهور زیادی به چشم می خورند. برخی در گوشی به یکدیگر می گویند که دقایقی قبل برایان تریسی با یک بنز الگانس وارد مجموعه اریکه ایرانیان شده است. اغلب شرکت کنندگان قبلا کتاب های برایان تریسی را خوانده بودند و اینک آمده اند تا ضمن ملاقات با نویسنده محبوب شان چیزهای تازه تری یاد بگیرند. برخی نیز از طرف شرکت های شان مامور شده بودند تا با حضور در این سمینار بتوانند به تعبیری قبل از بریدن درخت، تبرهای خود را تیز کنند و سپس با دانش و اشتیاق بیشتری در محیط کار حضور یافته و آن چه آموخته اند را به دیگران نیز عرضه کنند. برایان تریسی راس ساعت تعیین شده وارد سالن می شود. برنامه، نظم خوبی دارد و به این سبب باید از برگزارکنندگان آن تقدیر کرد. جمعیت به احترام برایان تریسی از جای برمی خیزند و دقایقی برای این نویسنده بزرگ کف می زنند. وی روی سن می رود و به مردم ایران تعظیم می کند. تعداد زیادی از شرکت کنندگان کروات زده بودند اما خود برایان تریسی در روز اول از کروات استفاده نکرده بود.
ويژگيهاي شخصيتي ما بسيار بيشتر از تعيين چرخههاي اجتماعي در زندگي ما تاثير گذار هـسـتـنـد. اسـتـفن بويل محقق مركز پزشكي دانشگاه دوك در كاروليناي شمالي در اين باره اظهار داشت: اين ايده كه رفتار يا شخصيت ميتواند در بلند مدت روي سلامت انسان تاثير بگذارد موضوع تازهاي نيست اما در اين مقاله ميزان اين تاثيرگذاري مورد بررسي قرار گرفته است. محققان ميگويند؛ درحالي كه افراد عصبي زودتر تحليل ميروند و ممكن است جان خود را به خطر بيندازند، برخي از افراد نيز به دليل ويژگيهاي شخصيتي خاص خود ممكن است بيشتر عمر كنند. در اين تحقيق، پژوهشگران 7 نوع تفكر را عنوان كردهاند كه سلامت فرد را به خطر مياندازند و بر جسم انسان تاثيرات نامطلوبي بر جاي ميگذارند كه عبارتند از:
در این پست سعی خواهم کرد اصول و مفاهیم نظریه هب(Donald Olding Hebb) را درباره یادگیری بیان نمایم.
نظریه هب به ما کمک خواهد کرد تا درک صحیح تری از اصول یادگیری داشته باشیم و باشناختی که از نظریه وی به دست می آوریم موفقیت ما در آموزش یادگیری کودکان و درمان سریع تر بیماران به خصوص بیماران نورولوژی نیز افزایش خواهد یافت.
محققين در ارتباط با يادگيرى نظريه هاى متفاوتى ارائه كرده اند. بى ترديد همه آنها بر پاره اى از حقايق درباره فرآيند يادگيرى تأكيد مى ورزند و حقايق ديگرى را ناديده مى گيرند. در مرحله فعلى از تاريخ روانشناسى، به نظر مى رسد كه براى كسب درست ترين تصوير از فرآيند يادگيرى بايد آماده باشيم تا آن را از زواياى مختلف بنگريم.
ازدواج خوب است اما نه هر ازدواجی. به بیان دیگر می توان گفت ازدواج با بعضی ها گران تمام می شود. این مطلب نگاهی می اندازد به ۱۲ گروه از مردانی که ازدواج با آنها برای زنان گران تمام می شود...
۱. هوسبازها: مردان هوسباز، امروز عاشق هستند و فردا فارغ! آنها خودشان هم نمی دانند دنبال چه هستند. این افراد عاشق عاشق شدن هستند نه دنبال تشکیل زندگی واقعی. آنها برای جذب طرف مقابل، وعده وعیدهای زیادی می دهند.
اسم شما چه رنگي است؟ چي؟ مگر اسمها هم رنگ دارند؟ پس چي كه دارند! تازه اگر شما بدانيد اسمتان چه رنگي است شايد خيلي از مشكلاتتان در زندگي حل شود. چي؟ باور نميكنيد؟ پس اين مطلب را تا انتها بخوانيد و متوجه شويد كه اسمتان رنگ دارد و شناسايي اين رنگ خيلي در موفقيت شما موثر است.
روانشناسان ميگويند؛ همه ما به نحوی تحتتاثیر رنگها هستیم و به عبارت دیگر (خود) واقعیمان را با این رنگها نشان میدهیم. برای اسم هر فرد رنگ مخصوصی وجود دارد.
كه میتواند بر زندگی او تاثیر بگذارد. جالب است نه؟! اینكه شما بدانید برای اسمتان رنگ مخصوصی وجود دارد و میتوانید راز شخصیتی خود را از لابهلای آن دریابید! باید بسیار جالب و هیجانانگیز باشد. پس به موارد زیر به ترتیب ذكر شده كاملا توجه كنید: